Sektionerna

image post

Rally

Klubben har i dag ett antal sektioner där Rally är den mest aktiva eftersom det inte är en säsongsbetonad gren. Varje år körs ett antal tävlingar som till exempel Stjärnsvängen och 66:an vilka också brukar ingå i Hälsingeserien och är alltid populära tävlingar bland förarna.

image post

Backe

Varje år körs Backtävlingen Söderknallen på den 1100 meter långa asfaltsslingan uppför Södra Berget. 2010 var det 30 års jubileum sedan den första tävlingen kördes. Under 80 och 90 talet hade Söderknallen stor status i Sverige och nästan alla stora kända svenska Rally och Rallycross profiler så som exempelvis Walldegård och Blomqvist slingrade sig uppför berget. 2012 byggdes en ny rakare väg upp till toppen men då det finns ett gott sammarbete mellan Kommunen och Hotelägare så bevarades den gamla slingan för att tävlingen skall kunna fortsätta köras.
image post

Racing

Klubben har i dag ett få antal team inom racingen. Dom mest aktiva är Team Axehult Motorsport och Göran Nyberg som representerar klubben i USA. Vi hopppas intresset ökar i framtiden då Per-Erik Axehult är en av dom nya ägarna på Mittsverige banan.

image post

Drifting

Drifting är att åka snyggt på sladd där farten är viktig, men det är inte alls säkert att den som kör fortast vinner. I dagsläget är Dennis Wikberg den mest aktiva och framgångsrika föraren inom klubben. Det finns dock ett antal förare som kör runt om i landet. Då detta är en gren som kommer starkt så kommer klubben att annordna fler tävling i framtiden för att öka intresset ännu mer.
image post

Folkrace

SMK har idag ett tiotal licensierade förare som tävlar runt om i landet. Klubben annordnar inga egna tävlingar då man saknar en bra egen folkracebana. Grenen har genom åren annars varit den största med flest aktiva förare etc.

image post

Rallycross

Klubben har i dag ingen aktiv förare men vi hoppas att det i framtiden tillkommer att antal då grenen är på stark fram mars över landet.


image post

Karting

I dagsläget finns det endast ett fåtal förare som representerar klubben. Men då det händer saker på Mittsverigebanan så hoppas vi att kartingen får en ordentlig uppsving kommande åren.